anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Lajam - Sycylia_Wyspy Eolskie

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Lajam - Sycylia_Wyspy Eolskie

:c71 Witajcie :)

Na początek to co mam najlepszego czyli Lajamka :smileyredface:

896 ODPOW. 896
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

O trzy i cztery mi chodziło w wypowiedzi. Jedynie one nieomal zawartość dna ukazują. :D Właśnie miałem pytać skąd taki kontrast. Myślałem żeś nasuwaczył coś. Nie do osiągnięcia niestety tele szkłem od Sigmy. Może SAL 16-105 miałby jakieś szanse nieco dorównać w dobrych warunkach. Co do odwiedzin Hellandii i basenu śródziemnomorskiego to chętnie wybrałbym się na Santorini ze względu na malowniczość jaką miałem okazje podziwiać na zdjęciach ale właśnie tam cisną tłumy a tego nie lubię...

profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

Lajam napisał(a):

pablo napisał(a):

az mi sie moja podróz poślubna przypomniała

Ja w podróży poślubnej byłem w Amsterdamie, ale to nie do relacji bo musiałbym złamać regulamin. :nauseated_face:

HEHHEEHHE to juz privatnie hehhehe :c20

ostatnia wrzuta bardzo mi sie podoba :c55

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Lajam napisał(a):

Niemniej jak masz możliwość, to jest to ciekawa wyspa.

Możliwości są, kumpel był ostatnio na Malcie tylko dla tego że bilety były za grosze :D

Co do nowej wrzuty - 9 - tak minimalnie szerzej nie dało się ?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

tak minimalnie szerzej nie dało się ?

A po co? ;)

Zobaczcie jak pięknie sobie poradzili na Malcie z problemem psich kup. Da się? :smileymrgreen:

I jeszcze coś dla miłośników zwiedzania - najstarsza na świecie budowla wzniesiona ludzkimi rękami :c34

oldguest
Początkujący

Pomijając kupy to strasznie bardzo podoba mi się zdjęcie Malta14.jpg które nie wiadomo czemu nie jest ponumerowane ;)

Piotrek------
Początkujący

Lajam napisał(a):

Zobaczcie jak pięknie sobie poradzili na Malcie z problemem psich kup. Da się? :nauseated_face:

Ale kara :shock: niemalo.. fiu, fiu.. wyliczone do centa :smileyhappy:
W Hiszpanii jest co kawalek przy chodniku stojak z workami. Free. Czyli można, jak się chce.

Lajam napisał(a):

I jeszcze coś dla miłośników zwiedzania - najstarsza na świecie budowla wzniesiona ludzkimi rękami :c34

Ciekawa i dobry kadr. A jak stara? Co to za budowla. Wiesz?
Edit: Masz świetna galerie. Będę tu zaglądał częściej
Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Piotrek napisał(a):

A jak stara? Wiesz?

Oficjalne źródła mówią o 5800-6000 lat p.n.e. natomiast "lokalni" twierdzą, że ma ponad 7000 tysięcy lat. Znajduje się właściwie nie na Malcie, a na wyspie Gozo.

W sumie w Turcji podobno jest starsza budowla, ale jak byłem na Malcie to oni przekonywali mnie, że to ichni stos kamieni jest tym naj... :smileyhappy:

Miło, że wpadłeś i znalazłeś coś dla siebie :)

mphisto napisał(a):

Malta14.jpg które nie wiadomo czemu nie jest ponumerowane

Yy nie wiem o co Ci chodzi z tym numerowaniem :c18

krzyho4
Początkujący

ladne kadry :thumbsup: kolorki takie delikatne . super :c4

profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

kolejna miła wrzutka...

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Fajna ta sterta kamieni :nauseated_face: podobne widziałem na Sardyni (Nuragi) datowane gdzieś na XVII-IX w p.n.e.